Your PHP version (7.4.30) is not working on this theme. Please change it to PHP 7.2, 7.3, or 7.4 (Contact your hosting support.)
نمای شیشه ای اسپایدر یا Point-Fixed Glass Façade
نمای شیشه ای اسپایدر چیست؟ در این مقاله سعی داریم پاسخ کاملی به این سوال بدهیم و تمام جزییاتی که باید راجع به نمای شیشه ای اسپایدر یا Point-Fixed Glass Facade بدانید را برای شما شرح خواهیم داد. هر سوالی داشتید در قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید، حتما و با کمال میل برای پاسخگویی در خدمت شما هستیم.
اصطلاح نمای شیشه ای اسپایدر یا Point-Fixed Glass Facade به نماهای تمام شیشه ای بدون قاب با استراکچر نمایان اطلاق می شود که به عنوان نمای اصلی و هم به عنوان پوسته دوم که امروزه رواج بیشتری پیدا کرده است مورد استفاده قرار می گیرد و البته دارای مزایای بسیاری می باشد.
اسپایدر گلاس یا همان نمای شیشه ای اسپایدر Point-Fixed Glass Facade که یک نمای مدرن برای پوشش خارجی ساختمان ها می باشد جهت بوجود آمدن دیدهای گسترده و وسیع شیشه ای و همچنین ایجاد سازه های نمایان از طریق نمایش ساپورت های اسپایدر و بست های استنلس استیل از نوع مات و شفاف زیبایی دو چندانی را به نمای ساختمان می دهد. امروزه از نمای اسپایدر به دلیل نداشتن قاب شیشه، در طرحهای پیچیده معماری و همچنین در سقفهای شیشه ای (Skylight) بدون محدودیت در ابعاد، انحنا، شکل پنل های شیشه ای و زیبایی و جلوه فوق العاده ای که به نمای ساختمان می دهد، به صورت گسترده استفاده می شود.
کاربرد اصلی نمای شیشه ای اسپایدر در ساختمان های تجاری و اداری بوده و در صفحه شیشه هیچ گونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمی شود، موردی که در نماهای کرتین وال لامل بعنوان یک ضعف مطرح می گردد. بطور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازه ای از سیستم سازه های فلزی، کابلی و شیشه ای می باشد که با توجه به کاربری ساختمان، بارگذاری و هزینه از آنها استفاده می شود. استفاده از هر نوع ساختار شیشه در این نما بلامانع بوده که با توجه به شرایط محیطی و کاربری نما تعیین می گردد.
وقتی میخواهید دهنههای بزرگ مغازه و یا فروشگاه خود را به وسیله سازههای شیشه ای با ابعاد بزرگ پوشش دهید و در آن سازهی آهنی و آهنکشی نداشته باشید مطمئناً بهترین گزینه نمای شیشه اسپایدر است.
نمای اسپایدر بدون فریم بودن و اتصال فرم پیشرفته سبب میشود تا سازههایی که از نمای شیشه اسپایدر برخوردار هستند از دیگر بناها، دچار تمایز کنند. شیشه اسپایدر به نمای ساختمان جلوهای منحصر بخشیده و آن را به یکی از بهترین و ماندگارترین نوع نما تبدیل کند.
نمای اسپایدر در واقع یک تعلیق هیجانی برای بیننده ایجاد میکند. درواقع حسی که شیشه اسپایدر به رهگذران میدهند میتواند ماندگاری و به ذهن سپاری بنا را افزایش دهد.
وظیفه بستهای تثبیت کننده شیشه نگهداری شیشه ها را به عهده دارند و در دو نوع ثابت و مفصلی می باشند.
نوع ثابت: بیشتر در نماهای داخلی و صاف استفاده می شود، بارهای وارده بر شیشه ها را منتقل می کند ولی تغییر شکل شیشه ها ناشی از بارهای وارده را پوشش نمی دهد و باعث وارد شدن فشار بر روی شیشه ها می شود به همین علت بایستی از شیشه با ضخامت بیشتر استفاده شود.
نوع ثابت بستهای تثبیت کننده شیشه
نوع مفصلی: بیشتر در نمای خارجی و قوس دار و ترکیبی استفاده می شود. بارها و تغییر شکلهای وارد بر شیشه را پوشش می دهد، به همین علت می توان از شیشه با ضخامت کمتر و ابعاد بزرگتر استفاده کرد.
نوع مفصلی بستهای تثبیت کننده شیشه
روتیل ها یا بستهای تثبیت کننده شیشه همچنین در دو نوع تک جداره و دوجداره بر اساس ضخامت عضو نگهدارنده شیشه استفاده می شوند:
روتیل دوجداره :
روتیل دوجداره
روتیل تک جداره:
روتیل تک جداره
بست های استنلس استیل با گرید بالا طوری طراحی شده اند که تمام فشارهای ناشی از بارهای مرده (وزن شیشه ها) و وزنده (بار باد و بار برف و…) را جذب کرده و آنها را بطور یکنواخت از طریق دسته های اسپایدر و آداپتورها به سازه اصلی منتقل می کنند.
دسته های اسپایدر یا Spider Arms قطعات نگهدارنده شیشه ها می باشند که بر اساس موقعیت نصب شیشه ها در نوع تک شاخ، دو شاخ، سه شاخ و چهار شاخ استفاده می شوند. تماما از جنس استنلس استیل با گرید SAE 304 برای مناطق خشک و معتدل و گرید SAE 316 برای مناطق مرطوب و حاره ای و جاهایی که رطوبت بالای ۸۰% دارند، استفاده می شوند.
آداپتور یا Connector قطعه ای است که اسپایدر را به سازه اصلی وصل کرده و نیروهای ناشی از بارهای مرده و زنده وارد بر مفصلها را بصورت یکجا به سازه اصلی منتقل می کند.
سازه های اصلی یا Structures که وظیفه تحمل فشارهای ناشی از بارهای مرده و زنده وارد به نما را به عهده دارد. میزان قطر و ضخامت سازه استراکچر می بایست به اندازه کافی باشد تا بتواند وزن شیشه و بارهای وارده را تحمل کند تا مانع از وارد شدن نیروهای کششی اضافی بر روی شیشه ها و صدمه دیدن آنها گردد.
خب مسلما شیشه ها پوشش اصلی نمای اسپایدر می باشند و در دو نوع دسته بندی می شوند:
انتخاب شیشه تک جداره یا دو جداره کاملا به طراحی و ساختار پروژه مربوط می باشد
شیشه ها می بایست تحمل فشار بار باد و بارهای مرده را داشته باشند و حداقل خمش در مواجهه با این فشارها را از خود نشان دهند . بصورت استاندارد بین صفحات شیشه ای می بایست یک فاصله تعبیه گردد تا هم از انتقال فشار بین صفحات شیشه به یکدیگر جلوگیری گردد و هم فضایی برای درزگیری و آب بندی توسط مواد آب بندی از جنس سیلیکون ماستیکی بوجود آید.
در هر دو سیستم از سازه نگهدارنده از جنس لوله های استنلس استیل با گرید SAE304 یا ۳۱۶ و لوله های فولادی گریدST 37 با قطرها و ضخامتهای متفاوت استفاده می شود که بر اساس محاسبه میزان بارهای مرده و زنده وارد به سازه انتخاب می شوند.
سیستم اجرایی اسپایدر از نظر قطعات مصرفی – سیستم Spider Truss, Spider Pipe
در هر دو سیستم دیگر از سازه لوله ای یا خرپا خبری نیست و تحمل بارها به عهده کابل ها و میله ها می باشند. که این کابل ها و میله ها بوسیله آداپتور هایی که در انتهای دو سرشان تعبیه می شوند و به وسیله کانکتورهای میله ای به هم متصل می شوند و تشکیل یک سازه شبکه ای را می دهند.
سیستم Tension Cable, Tension Rod
این سیستم از دانش مهندسی پیشرفته ای (Cable Tension meter) جهت اجرای کابلها بهره می برد.
سیستم Tension Cable, Tension Rod
قطعات استیل که در هر گره اسپایدر کار می شوند و وظیفه نگهداشتن شیشه ها و انتقال بارها به سازه اصلی را برعهده دارند که این قطعات جایگزین روتیلها و دسته های اسپایدر می شوند و به همین علت نسبت به بقیه سیستمها مقرون به صرفه تر می باشد. در این سیستم از سازه نگهدارنده لوله بطور متداول تر از کابلها جهت انتقال نیروها به تکیه گاه ها استفاده می گردد.
سیستم Spider Clamp
۴-سیستم سازه شیشه ای Glass Fitting:
در این سیستم برای سازه فولادی یا استیل از سازه شیشه ای با ساختار دو لایه شیشه لمینت استفاده می شود، که وظیفه تحمل نیروها را به عهده دارد. این نوع سیستم اجرایی به راحتی تا ارتفاع ۷ متر قابل اجرا می باشد. دسته های اسپایدر پلیتی دو طرف سازه شیشه ای کار گذاشته می شود و با پیچ استیل به آن تثبیت می شود و در انتها شیشه نما بوسیله همین دسته های اسپایدر پلیتی و روتیلها در جای خود تعبیه می شوند.
۵-سیستم Space Frame :
به ترکیبی از سازه فضایی و نمای اسپایدر اطلاق می شود، که نقش سازه استراکچر به عهده سازه فضایی می باشد که در محل دسته های اسپایدر دارای گره فولادی بوده ونمای اسپایدر به روی همین گوی های فلزی از جنس فولاد ST 37 اجرا می شود. این نوع پوشش اغلب برای گنبدها و پوشش های شیشه ای سقفی (Sky Light) استفاده می شود.
سیستم Space Frame
5 Comments
خیلی عالی بود.لایک داره
ممنون
Теперь буду знать
Awesome post! Keep up the great work! 🙂
Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂